Om oss

Helhetsleverantör inom lås, larm och passersystem.

Protectum är en helhetsleverantör inom lås, larm och passersystem till företag och privatpersoner. Med våra skräddarsydda säkerhetslösningar skapar vi trygghet för våra kunder. Vår ambition är alltid att ligga i framkant gällande ny teknik och på så sätt erbjuda marknadens mest effektiva, smarta och modernaste säkerhetslösningar.

Vi som arbetar på Protectum är serviceinriktade och drivs av att finns bästa möjliga lösningar för våra kunder. Tillsammans bildar vi ett stark lag med bred kompetens inom olika yrkesroller och områden i vår bransch. Hos oss hittar du bland annat brandlarmsingenjör, inbrottslarmsingenjör, servicetekniker, låssmed, installatör och säljare.

Protectums historia börjar år 1993 i Halland och kort därefter blev vi partner till Securitas Direct. Sedan 2013 är Wikströms lås en del av Protectum, vilket vi är glada och stolta över.

Sedan 2021 är vi en del av Sparc Group – som erbjuder installationsbranschens mest attraktiva, kompletta och hållbara helhetserbjudande inom kyla och värme, ventilation, el- tele och datateknik samt lås, larm och passersystem.